Kuchnia

Kuchnia-Sałatki,surówki

Sałatki do grilla
Składniki:

200 g groszku konserwowego
300 g wędzonej piersi indyka pokrojonej w kostkę
1 posiekana cebula
1 zielona papryka pokrojona w kostkę
garść świeżej kolendry
liście sałaty rzymskiej lub lodowej

Sos:
1 duże dojrzałe awokado
1 i 1/2 łyżki soku z limonki (lub cytryny)
1 i 1/2 łyżki sosu chilli
3 łyżki oliwy
1 roztarty ząbek czosnku
sól
pieprz


Przygotuj sos: Miąższ awokado zmiksuj w malakserze z sokiem z limonki (lub cytryny), roztartym ząbkiem czosnku, sosem chilli oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj groszek z mięsem indyka, cebulą, papryką oraz kolendrą. Polej sosem z awokado, delikatnie wymieszaj. Porcje sałatki układaj na umytych i osuszonych liściach sałaty. Podawaj z bagietką lub grzankami z białego pieczywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation