Kuchnia

kuchnia

Twarożek z jabłkiem
suchary pełnoziarniste
śliwki
woda źródlana

Twarożek z tartym jabłkiem
Składniki na 4 porcje:
kostka twarożku chudego (200 g)
1 łyżka miodu
1 tarte jabłko
sok z ½ cytryny
2 łyżki rodzynek
1 łyżka śmietany
1 łyżka płatków migdałowych
cynamon, imbir, kardamon

Twarożek rozgnieć widelcem, jabłko zetrzyj na tarce i od razu skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Miód wymieszaj ze śmietaną. Dopraw przyprawami (według uznania). Rodzynki namocz na chwilę w ciepłej wodzie, dobrze je odsącz. Płatki migdałowe możesz podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszaj i połącz z sosem śmietanowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation