Kuchnia

Kulinaria

600g śmietankowego odtłuszczonego, mielonego serka białego
500g twarogu w kostce 0%(koniecznie odcedzić i zmielić, albo wyrobić)
80g budyniu śmietankowego
aromat śmietankowy
5 jajek
35 tabletek słodziku
polewa cytrynowa(mleko w proszku, woda, aromat cytrynowy, słodzik - wszystko na oko)

Sery, słodzik, aromat i żółtka wyrobić na gładką masę. Białka ubić z odrobiną soli na bardzo, bardzo sztywno, dodać budyń i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Delikatnie połączyć obie masy i wylać na wyłożoną papierem tortownicę ok. 25cm średnicy. Piec w 180 stopniach ok. 1h i 20min. Po upieczeniu pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez niecałą godzinę, następnie studzić na kratce bez formy. Polać polewą trzymaną wcześniej w lodówce, po czym cały sernik schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation