Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Przygotuj: 3 białka jaj, 2 łyżki cukru do wypieków, 1 i ćwierć szklanki cukru pudru, 1 szklankę zmielonych migdałów, 200 g białej czekolady, 2 łyżki śmietany 18%



Białą czekoladę połam na kanki i rozpuść w towarzystwie śmietany.

Białka ubij na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodaj do niej dwie łyżki cukru do wypieków. Następnie zmielone migdały połącz z cukrem pudrem i całość delikatnie wymieszaj z ubitą pianą.

Na blasze rozłóż papier do pieczenie. Wyłóż na nią po łyżeczce masy, zachowując odległość 3-4 centymetrów. Po 10 minutach ulokuj je w nagrzanym piekarniku (160 stopni) i piecz przez około 12 minut. Makaroniki powinny być chrupiące na zewnątrz i jednocześnie miękkie w środku.

Kiedy wystygną, przełóż je czekoladową masą, poskładaj w markizy i... gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation