Ja codziennie rano wypijam szklankę wody z cytryną i miodem. Obstawiam, że miodu jest do poziomu cytryn i do reszty słoiczka dolano wody. Obecność wody można wywnioskować po wyglądzie napoju na ostatnim zdjęciu. Pozdrawiam :-)
Ja codziennie rano wypijam szklankę wody z cytryną i miodem. Obstawiam, że miodu jest do poziomu cytryn i do reszty słoiczka dolano wody. Obecność wody można wywnioskować po wyglądzie napoju na ostatnim zdjęciu. Pozdrawiam :-)
Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.
Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.
Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.
Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.
Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.
Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.
Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.
Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.
Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.
Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.
Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.