Kuchnia

Przetwoty i sosy

Gazpacho z ogórkową salsą

- 500g dojrzałych pomidorów obranych ze skórki,
- pół małej zielonej cebulki,
- ząbek czosnku,
- 1/2 zielonego ogórka średniej wielkości (obranego ze skórki),
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1/2 pomarańczowej papryki,
- kromka chleba tostowego,
- ćwierć papryczki chili,
- sól

Składniki zmiksować w blenderze i wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny.

Salsa ogórkowa

- mała cebulka,
- 1/2 zielonego ogórka,
- połowa żółtej lub pomarańczowej papryki,
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
- świeża kolendra bądź pietruszka

Składniki salsy drobniutko posiekać. Doprawić oliwą.

Gazpacho serwować z ogórkową salsą i odrobiną oliwy z oliwek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation