halloween

164 inspiracje
Halloween Cupcakes z tłuczonego szkła (tłumaczone z niemieckiego)

składniki
Porcje: 24
Na babeczki:
120 g masła
100 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
kilka kropli esencji waniliowej
2 jajka
75 ml mleka
175 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szczypta soli
Dla Frosting:
110 g masła
250 do 350 g cukru pudru
50 ml mleka
1 łyżka ekstraktu z wanilii
kolorowe posypki lub cukiernicze dekoracje (opcjonalnie)
Do rozbitego szkła:
475 ml wody
240 lekki syrop ml (Grafschafter)
700 g cukru
1/4 łyżeczki proszku krem ​​z tatarskim (o co chodzi nie mam pojęcia)
Do krwi:
120 lekki syrop ml (Grafschafter)
1 łyżka skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej
60 ml wody (w razie potrzeby więcej)
15 kropli czerwonego barwnika spożywczego
3 krople niebieskiego barwnika spożywczego

Przygotowanie
Przygotowanie: 30 min | Gotowanie: 30 min | okres odpoczynku będzie 1 godzina, może być trudne
Pierwszy Grease babeczka cyny lub linia spraw papierowych. Rozgrzej piekarnik do 175.
Drugi Masło, cukier, cukier waniliowy i wanilii w misce wymieszać bardzo spieniony, dodać jaja, jedno po drugim i dobrze wymieszać po każdym dodaniu.
Trzeci Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą i dodać na przemian z mlekiem. Dwie trzecie ciasta do przygotowanej puszki muffin i piec w nagrzanym piekarniku 20 do 25 minut.
4-ty Przez 10 minut w puszce, a następnie ostudzić całkowicie na kratce.
5-szy Do śmietany masła masło aż bardzo kremowy. Połowa z cukrem pudrem i wymieszać, a następnie wymieszać z mlekiem i ekstrakt waniliowy. Stopniowo mieszać w pozostałym cukrem pudrem, aż krem ​​masło ma odpowiednią konsystencję. Rozprowadzić za pomocą szpachelki lub nożem na babeczki.
6-gi Na "szkło" 475 ml wody, 240 g syropu, 700 g cukru i proszku krem ​​z kamienia nazębnego w mieszance rondla i doprowadzić do wrzenia. Cook, mieszając, aż do temperatury 150 ° C jest osiągnięta (skupiska masowe tworząc kulkę). Do tego potrzebny jest termometr cukierków. Masa jest coraz grubszy, jak woda wyparuje. Cukru przy 150 ° C jest osiągnięta, szybko wlać na blachy. Ostudzić, aż cukier stwardnieje całkowicie. Młotkiem mięsa do "Shards" Smash.
7-sze Wymieszać do "krwi" 120 ml syropu i skrobia kukurydziana w misce. Powoli mieszając, w wodzie (jeśli to konieczne, ADD), aż mieszanina zgęstnieje lekko ma konsystencję krwi. Kolorowe z czerwonego i niebieskiego barwnika spożywczego.
8-sza Każdy matowe cupcake z kilku odłamków szkła "smalcem" i posypać kilka kropel krwi.
Czekoladowe nietoperze – Halloween

Składniki:

250 g mąki
40 g masła
40 g śmietany 18%
50 g cukru
50 g gorzkiej czekolady
1/3 łyżeczki sody

Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy cukier, śmietanę oraz sodę. Na sam koniec dosypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Ciasto dobrze wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Przy pomocy foremki wykrawamy nietoperze, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a potem wstawiamy na około 13-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Stara, karmelowa mumia – Halloween

Składniki

250 ml śmietany kremówki 36 %
250 ml mleka
60 g cukru
2 łyżeczki żelatyny
foremki mumie

Wsypujemy cukier do rondelka i czekamy, aż pod wpływem temperatury zamieni się w piękny złocisty karmel. Karmel trzeba dobrze oraz dynamicznie mieszać, aby się nie przypalił. Kiedy jest już gotowy, wlewamy do niego śmietankę, po czym dokładnie mieszamy. Później dolewamy mleka i gotujemy mieszając do momentu, aż mieszanina zacznie wrzeć. Rondelek zestawiamy z kuchenki. Do filiżanki wsypujemy żelatynę. Następnie zalewamy ją odrobiną zimnej wody. Kiedy mieszanina w rondelku przestygnie, dodajemy żelatynę i mieszamy. Całość rozlewamy do foremek w kształcie mumii. Podajemy do kawy, ciepłego mleka oraz horrorów w każdej postaci.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona