Profesjonalne urządzenia w stylowej kuchni

Piec konwekcyjno parowy jest podstawą kuchni hotelowych i restauracyjnych. Ten funkcjonalny i niezawodny sprzęt do gotowania pozwala kucharzom wydobywać pełnię smaku ze wszystkich, nawet pozornie prostych potraw.

◦ Piec konwekcyjno parowy
◦ Wielofunkcyjne piece konwekcyjno parowe i ich możliwości
◦ Zastosowanie pieca konwekcyjno-parowego — jakie potrawy można w nim przygotować?
◦ Jaki piec konwekcyjno-parowy będzie najlepszy dla Twojego biznesu?
◦ Meble ze stali nierdzewnej
Piece gastronomiczne to urządzenia, które bardzo ułatwiają przyrządzanie różnych posiłków i zapewniają m.in. krótszy czas obróbki termicznej, równomierną temperaturę i sterowanie elektroniczne.

meble ze stali nierdzewnej

Piec konwekcyjno parowy

Jakościowe jedzenie to przede wszystkim zasługa pasji zespołu kucharzy i szefów kuchni, którzy stale poszukują i starają się stosować coraz to nowsze rozwiązania gastronomiczne. Kupno właściwego pieca będzie jednak bardzo wartościowym dodatkiem, który przez kucharzy będzie traktowany jako niezawodny pomocnik w codziennych zadaniach.
Bez względu na to, czy przygotowywane danie to danie obiadowe, czy wyroby cukiernicze, z piecem konwekcyjno-parowym (sprawdź na gastroprodukt.pl/piece-konwekc-parowe) i piecem cukierniczym gotowanie, odpowiednie przyrumienianie i pieczenie nie będzie stanowić żadnego problemu. Kucharze mogą przyrządzić wszystkie dania wiedząc, że zawsze mogą liczyć na uzyskanie najlepszych możliwych rezultatów przy pomocy wspomnianych urządzeń. Szeroka oferta GastroProdukt Professional pozwoli klientom na wybranie urządzeń do kuchni wykonanych z najwyższej jakości materiałów.

kuchnia gastronomiczna

Wielofunkcyjne piece konwekcyjno parowe i ich możliwości

Piec konwekcyjno-parowy jest wygodnym, funkcjonalnym i oszczędnym urządzeniem. Do jego podstawowych zalet należą m.in. bardzo wysoka wydajność, oszczędność energii, i – przede wszystkim – oszczędność czasu załogi, która może bardziej komfortowo przygotowywać pyszne dania. Cyrkulacja gorącego powietrza i świetna izolacja urządzenia pozwala skrócić czas, który jest potrzebny do przyrządzenia dań przy jednoczesnej niższej temperaturze (zmniejsza to koszty energii w porównaniu z używaniem tradycyjnych metod obróbki termicznej). Na oszczędność wpływa również zmniejszone zużycie tłuszczu, ponieważ piec konwekcyjno-parowy nie wymaga używania dużej ilości tłuszczu do smażenia, a jedynie spryskania powierzchni mięs lub warzyw odrobiną oleju. Dzięki temu przygotowane przez kucharzy dania są nie tylko smaczniejsze, ale też lżejsze i zdrowsze.
Dzięki zastosowaniu w piecach konwekcyjno-parowych konwekcji – najwydajniejszego sposobu przekazywania ciepła oraz dodatkowo siły pary, potrawy będą przygotowywane szybko, a dzięki stosowanej w piecu technologii kucharze mogą wydobyć z nich maksimum zapachu i smaku. Dodatkowo, piece są bardzo uniwersalne i pozwalają również na pieczenie, blanszowanie, smażenie, grillowanie i odgrzewanie potraw.
Jeśli dodamy do tego prostą obsługę i sterowanie elektryczne, mamy przed sobą wyjątkowe urządzenie, które odmienia każdą kuchnię. Piece mimo posiadania szerokiego wyboru programów i trybów, są bardzo intuicyjne. Kucharze chwalą piece m.in. za brak konieczności ciągłego kontrolowania. Pozwala to załodze oszczędzać wiele czasu i zajmować innymi sprawami w kuchni.

Zastosowanie pieca konwekcyjno-parowego — jakie potrawy można w nim przygotować?

Budowa pieców konwekcyjno-parowych daje możliwość łatwego kontrolowania wilgotności w komorze i uzyskiwania idealnych potraw nawet przy pełnym obciążeniu. Integracja 3 różnych systemów gotowania: konwekcyjnego, parowego i mieszanego, zapewnia maksymalną swobodę. Profesjonalne piece zapewniają możliwość jednoczesnego pieczenia różnych potraw bez mieszania się zapachów, szybkie gotowanie jednorodne i jednolite w całej komorze. Możemy używać następujących funkcji:
• konwekcji, czyli rodzaju gotowania bez użycia pary;
• pary, czyli funkcji o wysokim procencie wilgotności, która jest przydatna we wszystkich daniach, które wymagają gotowania „na mokro”;
• trybu mieszanego: tj. o niskiej zawartości procentowej wilgotności, który umożliwia duszenie, pieczenie, gotowanie w niskiej temperaturze, wyrastanie ciasta, pieczenie chleba itp.

Jaki piec konwekcyjno-parowy będzie najlepszy dla Twojego biznesu?

Piec konwekcyjno-parowy doskonale sprawdzi się do pieczenia różnego rodzaju mięs, dlatego warto wyposażyć w niego miejsca, w których serwuje się posiłki mięsne, np. karczmy, hotele, duże zakłady gastronomiczne, zakłady cateringowe, bistro czy bary. Piece konwekcyjno-parowe świetnie sobie poradzą również w takich miejscach, jak piekarnie – doskonale się nadają do wypiekania chleba, pełniąc funkcję piekarnika cukierniczego. Natomiast zastosowanie pary w komorze pieczenia będzie sprzyjać stworzeniu idealnego środowiska do wyrastania ciasta, co pozwoli uzyskać bochenki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. W ofercie GastroProdukt Professional znajdziemy szeroki wybór różnych modeli, które zaspokoją wszystkie gastronomiczne potrzeby.

Meble ze stali nierdzewnej

Lokale gastronomiczne, które cieszą się pewną renomą, posiadają meble, które są wykonane ze stali nierdzewnej. Tego typu produkty kuszą bardzo dużymi możliwościami technicznymi i wytrzymałością znacznie przewyższającą to, co oferują komercyjne produkty dostępne w sklepach AGD. Dobry kucharz zdaje sobie sprawę, że stabilne meble, przy produkcji których położono właściwy nacisk na takie detale, jak gładkie krawędzie czy powierzchnie niereagujące z żywnością będą bardzo ważnym elementem wyposażenia kuchni. W ofercie gastroprodukt.pl/meble-gastronomiczne znajdziemy profesjonalne meble ze stali nierdzewnej, które odegrają kluczową rolę w budowaniu kuchni, w której kucharze będą czuć się komfortowo. Niezależnie od tego, czy prowadzisz cenioną restaurację, czy organizujesz stołówkę w szkole lub w szpitalu, meble ze stali nierdzewnej będą świetną inwestycją.

Tagi: , ,
by
Poprzedni wpis Następny wpis