Kuchnia

desery

2 pędy rabarbaru

3 łyżki cukru

200 g gęstego jogurtu greckiego

2 łyżeczki wody różanej

1 łyżka miodu

2 garście truskawek

pół owocu granatu

mięta

Rabarbar potnij na cienkie kawałeczki. 2/3 wrzuć do garnuszka i dodaj cukieri 3 łyżki wody. Podgrzewaj na średnim ogniu do momentu, aż rabarbar się rozpadnie. Dodaj pozostałe kawałki i duś przez jeszcze pięć minut. Ten mus można przygotować dzień wcześniej, aby rano wyjąć go tylko z lodówki.

Jogurt zmieszaj z wodą różaną. Truskawki opłucz, pozbaw szypułek i pokrój na ćwiartki. Dodaj ziarenka owocu granatu i łyżeczkę miodu, zamieszaj.

Na spodzie szklaneczki ułóż dwie łyżki musu rabarbarowego, na nim umieść jogurt różany. Jogurt posyp owocami oraz świeżą miętą. Podawaj natychmiast.



Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html#ixzz2Wq9er3iM
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation