Kuchnia

Kulinaria

zupa z brukwi

składniki

- duża żółta brukiew,
- włoszczyzna (np. mrożona)
- plaster wędzonego boczku,
- 3 ząbki czosnku,
- oliwa
- mleko,
- sól, pieprz,
- majeranek

obraną i pokrojoną brukiew sparzyłam wrzątkiem, by straciła goryczkę. następnie ugotowałam ją razem z włoszczyzną, boczkiem, dodatkiem oliwy z oliwek i majeranku. podczas gotowania wrzuciłam czosnek i gotowałam do miękkości warzyw. gdy zmiękły, przy pomocy blendera zmiksowałam zupę na gładki krem. by nie była zbyt gęsta dolałam trochę mleka. doprawiłam do smaku, podałam z grzankami (z czerstwego chleba wycięłam szklanką krążki, posmarowałam masłem i wsadziłam na 15 minut do piekarnika z opcją grilla)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation