Kuchnia

Kulinaria

pieczony camembert z czosnkiem i sosem miodowo-musztardowym - składniki
1 camembert o wadze 250 g (wybieramy serek w drewnianym pudełeczku, np. coeur de lion lub le rustique)
1 ząbek ( pokrojony w cienkie słupki) czosnku
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki białego wytrawnego wina
sposób przygotowania
rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°c. wyjmujemy camembert z pudełka, usuwamy papier, a potem wkładamy serek z powrotem do pudełka. powierzchnię camemberta kilkakrotnie nakłuwamy wykałaczką, w dziurki wciskamy czosnek. w miseczce mieszamy miód z musztardą i winem, polewamy ser. układamy (w pudełeczku) na blasze, pieczemy 10 minut. podajemy z bagietką, którą zanurzamy w stopionym serze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation