Kuchnia

CIASTA

KREM RAFAELLO

125 g wiórków kokosowych
150 g cukru
220 g mleka w proszku
200 ml mleka
100 ml śmietanki 30 %
100 g białej czekolady
2 żółtka
75 g masła
50 ml likieru kokosowego
(Składniki na 1 duuuży słoik i 1 mały słoiczek)

1. Wiórki kokosowe blendujemy z mlekiem, śmietanką i likierem kokosowym na gładką masę.
2. W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy czekoladę, cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia się składników. Wtedy dodajemy żółtka i gotujemy przez minutę na małym ogniu cały czas mieszając.
3. Do lekko przestudzonej masy dodajemy mleko w proszku, miksujemy. Po czym dodajemy zblendowaną masę wiórków kokosowych ze śmietanką i mlekiem.
4. Jeżeli krem ma grudki możemy wszystko jeszcze razem zblendować. Krem przelewamy do słoiczków. Krem można przechowywać tydzień w lodówce. Nie martwimy się płynną konsystencją, bo krem zgęstnieje w lodówce i uzyska idealną konsystencję (jak nutella).

http://duzosole.blogspot.com/2012/10/krem-rafaello.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation