Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki

- 2 jajka,
- 2 szkl mąki,
- szkl cukru,
- 1/2 szkl mleka,
- 1/2 kostki margaryny,
- opakowanie cukru waniliowego,
- 2 lyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 dag rabarbaru,
- cukier puder,
- tłuszcz do formy,
- bułka tarta do posypania

Ciasto, które zawsze się udaje.
Etapy przygotowania

Jajka, margarynę i cukier wkładamy do wysokiego naczynia i miksujemy. Wlewamy mleko, wsypujemy cukier waniliowy oraz mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Blache natłuszczmy i posypujemy bułką tartą. Ciasto przekładamy do blechy. Rabarbar myjemy, osuszmy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy ok. 45 minut w nagrzanynm piekarniku. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation