Kuchnia

Ryby

Składniki

4 filety z pstrąga
sól morska
4 liście botwinki
1 łyżeczka cukru
świeżo zmielony pieprz
200 g gorgonzoli
1 cytryna
100 ml śmietany 30%
szczypta gałki muszkatołowej


Sposób przygotowania:

Umyj liście botwinki
Zagotuj wodę z cukrem i wrzuć do niej botwinkę na 2-3 minuty
Następnie odcedź i rozpłaszcz na blacie
Opłucz filety pod bierzącą wodą, osusz i obierz ze skórki
Następnie skrop każdy sokiem z cytryny i oprósz solą
Wymieszaj gorgonzolę, ze śmietaną, gałką, solą i pieprzem
Rozsmaruj powstały krem na liściach botwinki, następnie ułóż na każdym po jednym filecie i zawiń ciasno roladki
Tak przygotowane wrzuć do osolonego wrzątku na 4-6 minut
Gotowe wyłów łyżką cedzakową i podawaj z gotowanymi ziemniakami posypanymi natką pietruszki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation