Kuchnia

good food

Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami

składniki:
pierś z kurczaka - 800 gramów
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
Fix Bitki w sosie z grzybów leśnych Knorr - 1 opakowanie
Przyprawa do kurczaka Knorr - 3 łyżki
średnia cebula - 1 sztuka
pomidor - 2 sztuki
kalarepa - 2 sztuki
mozzarella - 200 gramów
suszone pomidory - 20 gramów
jogurt naturalny - 100 mililitrów
listki bazylii - 3 sztuki

1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Za pomocą ostrego noża zrób w nich głębokie nacięcia, formując kieszenie. Mięso dopraw do smaku. Dla lepszego efektu możesz zamarynować je w Przyprawie do złotego kurczaka Knorr i pozostawić w chłodnym miejscu na około 20 minut.
2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Bazylię pokrój w paski.
3. Ser i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj wystudzoną cebulę oraz bazylię. Tak przygotowany farsz umieść w kieszonkach kurczaka.
4. Mięso obsmaż równomiernie na patelni. Na koniec przygotuj sos grzybowy z opakowania Fixu Knorr w 300 ml zimnej wody.
5. Zalej sosem mięso i całość duś powoli, pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas przekładając kurczaka na patelni.
6. Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem. Kalarepę dokładnie umyj i przekrój na pół. Za pomocą małego nożyka oraz łyżki wydrąż miąższ. Pomidory, paprykę oraz miąższ kalarepy pokrój w kostkę i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem sałatkowym. Wydrążone kalarepki napełnij sałatką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation