Kuchnia

mniam! na słodko

Czekoladowo Bananowe Muffinki Paleo - Przepis Miss Berry

Składniki
3 banany
⅓ szklanki syropu z agawy
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 jajka
¼ szklanki oleju kokosowego
1 szklanka mąki migdałowej
1 szklanka mąki kokosowej
½ szklanki surowego niesłodzonego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
30 g gorzkiej czekolady do posypania

Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 C. Dokładnie rozgnieść widelcem 2 banany. Pozostałego banana podzielić na 12 równych części.
W dużej misce wymieszać mokre składniki: rozgniecione banany, syrop z agawy, ekstrakt z wanilii, roztrzepane jajka i płynny olej kokosowy.
W mniejszej misce wymieszać składniki suche: mąkę migdałową, mąkę kokosową, kakao i proszek do pieczenia.
Przesypać składniki suche do dużej miski ze składnikami mokrymi i dokładnie wymieszać.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do ⅓ wysokości, ułożyć kawałek banana i przykryć resztą ciasta.
Piec około 20 minut, do suchego patyczka. Jeszcze ciepłe posypać posiekana gorzką czekoladą. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation