Ogród

PYSZNIE

Qchnia po prostu: Naleśniki piwne z mięsem
Składniki:
Naleśniki:
1,5 szklanki mąki
4 jajka
2 szklanki piwa
1 łyżka oleju
pęczek natki pietruszki
sól


Farsz:
500 g mielonego mięsa (łopatka wieprzowa)
1 papryka
1 cukinia
1 cebula
3 ząbki czosnku
sól, pieprz ziołowy
olej

ketchup


Sposób wykonania:
W misce miksujemy składniki ciasta. Pod koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki.
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
W rondlu rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy ją do zeszklenia pod koniec dodając czosnek.
Do cebuli dodajemy mięso i nadal smażymy.
Gdy mięso się zetnie dodajemy paprykę i cukinię pokrojone w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Całość smażymy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Na naleśniki nakładamy farsz, zawijamy tak jak krokiety i podsmażamy.
Podajemy polane ketchupem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation