Kuchnia

obiad

Filet z kapustą oraz papryką
Chwilka roboty a jakie to pyszne. Wyjątkowo smaczny obiad, który zaskoczy Cię, fantastycznym i niepowtarzalnym smakiem. Potrawa ta skrywa w sobie moc wielką, którą doceni każdy głodomór. Pozwól, że pokażę Ci jak zrobić gastronomiczne cudo, które sprawi, że każdy poprosi o dokładkę.
4 porcje
30 minut czas przygotowania
Składniki na marynatę:
• 300 g fileta z kurczaka
• 10 g oleju
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• ½ łyżeczki pieprzu
• ¼ łyżeczki soli
Składniki na sos:
• 80 g śmietany 12 %
• ¼ łyżeczki soli
• Szczypta pieprzu
• 10 g pietruszki ( same listki)
Składniki pozostałe:
• 200 g cebuli
• 1 ząbek czosnku
• 20 g oleju
• 350 g kapusty kiszonej
• 1 listek laurowy
• 2 owoce jałowca
• 1 papryka czerwona
• 1 pomidor
• 1 łyżeczka tymianku
Sposób przygotowania:
1. Mięso myje, osuszam, usuwam błonki i kroję w małe plastry. Do mięsa dodaję olej, paprykę sodką, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję pokrojoną drobno kapustę kiszoną, liść laurowy, owoce jałowca, umytą, obraną z nasion i pokrojoną w drobne paseczki paprykę oraz pokrojonego pomidora w kostkę. Smażę mieszając około 10 minut.
4. Śmietanę doprawiam pieprzem oraz solą i łączę z drobno pokrojoną pietruszkę i następnie wlewam do kapusty, dwie minutki gotuję.
5. Warzywa łączę mięsem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation