Kuchnia

obiad

5. Kotlety w panierce serowej
Kotlety przygotowane w ten sposób, nie mają sobie równych, a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety lądują na Twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• ½ szk. mleka
• ½ szk. mąki pszennej
• 1 jajko
• 10 dag sera żółtego
• 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
• 1 łyżeczka przyprawy curry
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i delikatnie rozbijam.
2. Do miski wsypuję mąkę, sól, przyprawy, wbijam jajko oraz ubijając trzepaczką wlewam stopniowo mleko. Na koniec dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
3. W cieście zanurzam mięso, następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką i frytkami.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation