Kuchnia

Kuchnia

Gulasz Polonez
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie, którego przygotowanie jest banalnie proste. Idealni pasują do dania kopytka lub kluski śląskie.
5 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• 1 kg pieczarek
• 1 cebula
• 4 łyżki ketchupu pikantnego
• 3 łyżki musztardy
• Olej do smażenia
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju. Mięso doprawiam papryką słodką oraz solą. Podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na większej patelni. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone pieczarki w plasterki. Smażę dziesięć minut i doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie dodaję ketchup i musztardę, Chwilkę smażę i sos łączę z mięsem.
3. Gulasz gotowy, podaję z kopytkami lub kluskami śląskim.
4. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation