Kuchnia

obiad

Sałatka Uśmiech lata
Lato jest pełne warzyw, z których trzeba korzystać, dlatego mam dla Was propozycje na warzywną sałatkę, którą można podać do mięsa jako dodatek lub na śniadanie, kolacje.
20 minut
6 porcji
Składniki:
• 1 pęczek rzodkiewki
• 1 ogórek świeży
• 1 papryka czerwona
• 2 szt. pomidorów
• 1 cebula czerwona
• 100 g rukolii
• 200 g fety
• 4 jajka
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka Bazyli suszonej
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram i kroję na 4 części.
2. Rzodkiewki, ogórka kroję na pół plasterki, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę oczyszczam z nasion kroję w paseczki, pomidora kroję w kostkę. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, bazylie, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszam.
3. Na dnie naczynia układam rukolę, następnie wykładam warzywa. Na warzywach układam pokrojone jajka oraz pokrojony ser feta.
4. Sałatkę chłodzę w lodówce i podaję, jako śniadanie, kolacja lub przekąska.
5. Gotowa.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation