Kuchnia

obiad

Kotlety drobiowe w kapuście
Nie masz pomysłu na obiad, wypróbuj ten przepis. Nie ma nic lepszego jak drobiowe kotlety w kapuście z dodatkiem papryki konserwowej.
9 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• 8 liści z kapusty
• 1 mały słoik papryki konserwowej
• 8 plastrów sera żółtego
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Liście kapusty obgotowuje, usuwam twarde części i rozkładam.
3. Na każdym liściu układam po plastrze mięsa, na mięsie plasterek sera żółtego, pasek papryki konserwowej.
4. Mięso zawijam w liść kapusty.
5. Następnie panieruje w roztrzepanym widelcem jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation