Kuchnia

Salads

Szybko, smacznie i z kaszą quino, superziarnem. Tak powinno się jeść codziennie!
Potrzebujesz: 1 łyżeczkę oliwy, 2 łyżeczki curry, 1 ząbek czosnku, 1 szklankę kaszy quinoa, 2 szklanki wody, 3/4 łyżeczki soli, 1 posiekane w kostkę mango, 1/2 szklanki posiekanego selera naciowego, 1/4 szklanki drobno posiekanej dymki, 3 łyżki posiekanej kolendry, 1 średniej wielkości ogórek szklarniowy pokrojony w kostkę, 2 łyżeczki posiekanej mięty, 180 g jogurtu naturalnego, 180 g liści młodego szpinaku

Oliwę rozgrzej w średniej wielkości rondlu. Dodaj curry i czosnek. Smaż przez minutę ciągle mieszając. Dodaj quinoa i wodę. Zagotuj. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 20 minut, aż kasza będzie miękka. Dodaj sól. Wystudź.

Dodaj mango, selera naciowego, dumkę, kolendrę i ogórka. Delikatnie wymieszaj.

Jogurt wymieszaj z miętą. Szpinak rozłóż na 6 talerzy. Na każdym rozłóż po 3/4 szklanki kaszy z dodatkami i polej 2 łyżkami sosu jogurtowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation