Kuchnia

Smakowite obiady

Składniki
2 kulki lodów Carte d’Or Creme Caramel
100 g maki pszennej
1 jajko
200 ml mleka
1 cytryna
szczypta soli
2 łyżki oleju do smażenia
50 g masła
1 cała pomarańcza
2 listki mięty
50 ml likieru pomarańczowego cointrau
2 łyżki cukru
50g masła
50g cukru pudru

Creme CaramelZOBACZ INNE PRZEPISY DLA TEGO SMAKU
Sposób przygotowania
Z pomarańczy otrzyj skórkę, wytnij segmenty owoców z reszty wyciśnij sok.
Mąkę, jaja, otartą skórkę z cytryny i sól pomieszaj razem rozcieńcz mlekiem do odpowiedniej konsystencji – usmaż naleśniki, złóż je na cztery, przełóż na talerzyk z boku.
Na tej samej patelni dodaj cukier podgrzewaj aż się z karmelizuje dodaj otartą skórkę i wyciśnięty sok z pomarańczy, dodaj masło i likier wszystko razem gotuj chwile ciągle mieszając aż sos zacznie gęstnieć, dodaj na powrót naleśniki.
Naleśniki duś w sosie przekręcając je, co jakiś czas
Na talerzu ułóż naleśniki segmenty owoców lody całość polej pozostałym sosem i udekoruj miętą Krawędzie talerza posyp cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation