Kuchnia

Kulinaria

BEZOWE SERDUSZKA

Składniki:
4 białka
szczypta soli
250 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru
czerwony barwnik w żelu

Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli. Następnie dodawać partiami cukier (to bardzo ważne), po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować rękaw cukierniczy. Od wewnętrznej strony zrobić kilka pasków przy pomocy żelu. Ubitą pianę nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką (1 cm szerokości) i wyciskać na blachę nieduże serduszka, pozostawiając między nimi trochę przerwy. Przy kolejnym napełnianiu rękawa, paski zrobić od nowa.

Suszyć w temperaturze 90ºC przez około 60 - 75 minut, sprawdzając co pewien czas, czy są gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation