Kuchnia

Kulinaria

Brzoskwinie i melony z pieprzem - składniki:
mały melon
3 brzoskwinie
100 g fety
Sos: 10 pokruszonych ziarenek czarnego pieprzu
szczypta kruszonego chilli
1/4 łyżeczki tartego korzenia imbiru (dowolnie)
3 ziarenka kardamonu bez łupinek
skórka z cytryny pokrojona w paseczki
4 łyżki cukru
sok z cytryny
Brzoskwinie i melony z pieprzem - sposób przygotowania:
Półtorej szklanki wody zagotować z cukrem i przyprawami, bez soku cytrynowego. Gotować ok. 15 minut na małym ogniu. Dodać sok z cytryny, doprawić. Sos powinien być słodko - kwaśny z pikantno-korzenną nutą. Obrane owoce pokroić w kawałeczki i zalać ostudzonym sosem, odstawić na pół godziny. Można odcedzić lub podać w sosie. Posypać pokruszoną fetą. Podawać na przekąskę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation