DIY - zrób to sam

# ulubione

Pieczone polędwiczki z dyniowym puree i sałatą
Przepis na 2 porcje

200 g polędwicy wieprzowej
1 łyżeczka musztardy
2-3 średnie pieczarki
1 mała cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 plasterki sera typu camembert
400 g dyni ambar
100 ml mleka
szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu
Sałata masłowa
4 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli i świeżo zmielonego pieprzu

Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, następnie dusimy
kilka minut.
Kawałki polędwicy rozklepujemy cienki i smarujemy po wierzchu odrobiną musztardy, po czym nakładamy przygotowane pieczarki z cebulką, a na wierzch kładziemy kawałki sera camembert (można również użyć utartego żółtego sera lub np mozzarelli) i wkładamy na około 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

W między czasie w kubeczku mieszamy jogurt z odrobiną soli i pieprzy i zalewamy nim
oczyszczoną i osuszoną sałatę.

Ugotowane kawałki dyni blendujemy z mlekiem i przyprawami lub ubijamy za pomocą praski.
http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/search/label/Niski%20IG?updated-max=2014-03-29T15:36:00%2B01:00&max-results=20&start=13&by-date=false
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation