Kuchnia

good food

Kopytka jak to kopytka, smaczne, łatwe w przygotowaniu, lubiane przez dzieci i dorosłych.
Tym razem wzbogaciłam je kasza jaglaną, która działa rozgrzewająco na organizm i ma wiele cennych dla zdrowia właściwości.
To dobry sposób na polubienie się z ta kaszą, przyzwyczajenie do niej czy też przemycenie jej do naszej diety.
bezglutenowe, bez jajek

Składniki:
pół szkl kaszy jaglanej
pół kg ziemniaków
1 szkl mąki ziemniaczanej
sól

Wykonanie:
Kasze jaglana gotujemy w szklance wrzątku do miękkości, studzimy.
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, studzimy i mielimy.
Do miski wrzucamy ziemniaki, kaszę i mąkę, wyrabiamy ciasto.
Z ciasta formujemy wałeczki i odcinamy krótkie kawałki formując kopytka.
Gotujemy w osolonym wrzątku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation