Kuchnia

ciasta, ciasteczka, desery

jogurtowo-borówkowy pasiak

Zrobić 3 biszkopty (składniki na jeden):
4 jajka
4 łyżki letniej wody
12 dkg cukru
7 dkg mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
3 szkl. jogurtu naturalnego
1,5 szkl. śmietany 30%
8 łyżek cukru pudru
8 łyżeczek żelatyny
1/2 szkl. wrzącej wody
2 szkl. jagód
Sposób przygotowania
BISZKOPT : Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , dolewając ciepłą wodę. Do utartych żółtek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dokładnie połączyć , z białek ubić pianę , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać na blachę o wymiarach 24/35 cm . piec około 20 minut w temp 170 *C . Tak samo przygotować pozostałe dwa biszkopty .
Szklankę jagód zmiksować blenderem , dodać do jogurtu , dokładnie wymieszać , dodać 5 łyżek cukru pudru
Żelatynę rozpuścić we wrzątku , przestudzić , dodać do jagodowego jogurtu cały czas miksując
Śmietanę ubić z pozostałą częścią cukru , delikatnie połączyć z masą jagodową ,dodać resztę jagód ( w całości ) , biszkopty przełożyć gotową masą , schłodzić .
Całość posypać cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation