Kuchnia

Uwielbiam gotować :)

Bruschetta | Kwestia Smaku


"lekka" bułka (np. paryska lub ciabatta)
oliwa extra vergine
czosnek
2 pomidory (np. malinowe)
bazylia
OPCJONALNIE
cebulka dymka
ok. 80 g sera (np. gorgoznola, mozzarella, kozi)

Pieczywo pokroić na kromki, natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku (jeśli lubimy intensywny smak czosnku można użyć startego). Skropić oliwą extra vergine.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Ułożyć na kromkach pieczywa, opcjonalnie dodać cieniutko pokrojoną dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty).
Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią a ser roztopi. Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation