Kuchnia

Przepisy

ZIEMNIAKI PIECZONE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

SKŁADNIKI
ziemniaki
bułka tarta + przyprawa do kurczaka lub gotowa panierka
natka pietruszki
olej
PRZYGOTOWANIE
Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Obgotuj je przez 15 minut. Po tym czasie odcedź.
W międzyczasie przygotuj panierkę. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawą do kurczaka i posiekaną natką pietruszki. Ilość przyprawy oraz jej rodzaj zależy od Ciebie, ale pamiętaj, aby panierka była dość słona 😉 Możesz też użyć gotowej panierki do kurczaka.
Kiedy ziemniaki lekko ostygną, każdy kawałek zamocz w letniej wodzie, a następnie obtocz w przygotowanej panierce.
Ziemniaki ułóż na blasze i skrop olejem. Piecz 20 minut w 200 stopniach Celsjusza.
Gotowe ziemniaki podawaj z sałatką lub innymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation