Kuchnia

obiad

Makaron Cruelli
Spaghetti na które każdy się skusi, każdemu zasmakuje. To nie prawda, że od makaronu się tyje. Patrząc na Włochów, którzy jedzą makaron a przecież wyglądają cudownie.
5 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• ½ kg fileta z indyka
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 3 ząbki czosnku
• 1 opakowanie makaronu spaghetti
• 700 g passaty
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• Sól
• 2 łyżeczki oregano
• ½ łyżeczki tabasco
• 10 dag płatków sera parmezan
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
3. Czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej oliwie. Do czosnku wsypujemy oregano.
4. Następnie dodajemy mięso, solimy i wlewamy tabasco. Mieszając mięso smażymy 10 minut.
5. Po tym czasie wlewamy passatę, ketchup oraz jedną łyżkę wazową wody z makaronu.
6. Na koniec sos mięsny łączymy z makaronem, wierzch posypujemy płatkami sera parmezan.
7. Gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation