Kuchnia

obiad

2. Świąteczne Kotlety z indyka
Przepis na delikatne kotlety z pieczarkowym farszem. Kotlety to uniwersalne danie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Można je dowolnie łączyć z różnym ulubionym farszem. Mięso z fileta Indyka jest bardzo soczyste, delikatne i smaczne. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. A rezultat jest po prostu pyszny.
7 porcji
30 minut przygotowanie
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 30 dag pieczarek
• 1 cebula
• Olej do smażenia
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroje w plastry i lekko rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz sola.
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Na każdym kawałku mięsa układam po połowie żółtego sera i po łyżce farszu z grzybów.
4. Mięso składam w kopertki i panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Kotlety Smazę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
7. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation