Kuchnia

obiad

Roladki ze schabu z fetą
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1kg schabu
• ½ opakowania sera Feta
• 1 łyżka jogurtu naturalnego
• 9 plasterku dowolnej szynki
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Posypuję solą oraz pieprzem.
2. Ser feta mieszam z jogurtem i smaruję każdy kawałek mięsa, następnie układam po plasterku szynku i po połowie plasterka sera żółtego.
3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie z bułce tartej.
4. Roladki smażę an rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation