Kuchnia

Diet

Potrzebujesz: 300 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół, 1 papryczka poblano, 1/2 czerwonej cebuli posiekanej, 200 g świeżej lub mrożonej kukurydzy, 3 ząbki czosnku posiekanego, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 puszki cieciorki opłukanej, 1 posiekane awokado, 120 g grogonzoli, 3 łyżki posiekanej bazylii, 3 łyżki posiekanej kolendry, 3 łyżki posiekanej mięty, 3 łyżki posiekanej pietruszki, 2 łyżeczki czerwonego octu winnego, 2 łyżeczki miodu

Rozgrzej piekarnik do 200 st C. Dużą formę do pieczenia wyłóż folią aluminiową. Ułóż na niej pomidory, papryczki, kukurydzę, cebulę i czosnek. Polej 1 i 1/2 łyżki oliwy, oprósz solą i pieprzem. Piecz 15 minut, przemieszaj i piecz jeszcze 10 minut. Wyjmij z piekarnika i lekko ostudź.

W małej miseczce wymieszaj pozostałą oliwę, ocet i miód.

W dużej misce wymieszaj warzywa z cieciorką. Dodaj zioła i gorgonzolę. Polej dressingiem, wymieszaj i posyp posiekanym awokado.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation