Kuchnia

niaaam

KARTOFEL BUŁGARSKI

Składniki:
- ziemniaki,
- cebula,
- czosnek,
- żółty ser,
- ulubione zioła,
- sezam,
- sól,
- pieprz

Wykonanie:
Weź duże ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Przestudź. Przetnij na pól i wydrąż tworząc owalne foremki. Trzeba to robić delikatnie, bo ziemniaka łatwo uszkodzić. Na patelni przesmaż cebulę z czosnkiem. Miąższ z ziemniaków, pozostały po wydrążeniu, ugnieć widelcem. Dodaj do cebuli. Przypraw wszystko solą, pieprzem i ziołami. Smaż chwilę mieszając, do uzyskania jednolitej masy. Wypełnij nią wydrążone kartofle. Posyp startym serem i sezamem. Zapiecz, aż do zrumienienia wierzchu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation