Kuchnia

Słodkości

Blondies z malinami i jagodami

SKŁADNIKI:
350g białej czekolady
200g masła
60g cukru
1 cukier wanilinowy
5 jajek
150g mąki

100g jagód
150g malin

Owoce umyć i zostawić do odsączenia na sicie. Czekoladę wraz z masłem rozpuścić w garnuszku na małym ogniu. Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym utrzeć na jasną, puszystą masę (ok. 3 minut). Dolać lekko przestudzone masło z czekoladą, wymieszać mikserem. Dosypać mąkę i zmiksować na jednolita masę. Przelać do wyłożonej papierem formy o wymiarach ok. 25x25cm. Na cieście równomiernie rozsypać owoce.

PIECZENIE: 180st, ok 25-28minut (brzegi lekko się zarumienią, a środek się zetnie)

Przed podaniem całkowicie ostudzić w temperaturze pokojowej (najlepiej całą noc). Podawać w temperaturze pokojowej (przy przechowywaniu w lodówce przed podaniem ogrzać).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation