Koktajl na koncentrację i pracę serca | Zapachy Kuchni
10 koktajli na piękny wygląd i zdrowe ciało
9. Koktajl energetyzujący
Bananowa uczta, która zaspokoi Twoje zapotrzebowanie na błonnik i głód kawy.
Składniki:
2 szklanki chudego mleka,
150 ml jogurtu naturalnego,
2 banany,
2 łyżki kawy,
1 łyżka cukru, stewii lub ksylitolu.
Fit koktajl - truskawka, banan, gruszka, cytryna, mięta - z cyklu FIT BONIA!
200 kalorii - 0 cukru!
Koktajl ze świeżym szpinakiem i pomarańczą
• sok wyciśnięty z 2 pomarańczy
• 1 kiwi
• garść szpinaku (60g)
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na jednolitą masę.
Zielone koktajle: kiwi + jabłko + pietruszka + cytryna
Smoothie banan – arbuz – morela | Buszująca w kuchni |
Składniki
banan, 1 duży
arbuz, 200 g
morele, 200 g
sok 1/2 z cytryny
miód, 1-2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Banana obrać. Arbuza i morele pozbawić pestek. Wszystkie składniki umieścić w blenderze. Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelać do szklanek. Z podanych produktów wyszło ok. 600 ml koktajlu.
Plate of Joy: Zielony koktajl - śniadaniowa bomba witaminowa
Mango
Koktajl odchudzający z mango
Składniki:
- 1 mango
- 1 pomarańcza
Sposób przygotowania:
Mango obrać, odkroić miąższ z pestki i pokroić na duże kawałki, Z pomarańczy wycisnąć sok. Do soku dodać kawałki mango i zmiksować wszystko w blenderze.
Korzyści dla zdrowia i figury:
Mango zawiera związki łagodzące stany zapalne w organizmie oraz przeciwdziałające nowotworom. Zawiera także mnóstwo witamin i mikroelementów: witaminę C, B1, B2, PP, potas, magnez, fosfor, wapń, sód i żelazo. 100 g owocu to 73 kcal.
Koktajl bananowy z nutellą
Składniki :
2 banany
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki nutelli
Przygotowanie :
Wszystkie składniki umieść w blenderze i dokładnie zmiksuj.
Mleko kokosowe
• 200 g wiórków kokosowych
• 1,2 l wody
1. Wiórki wkładam do garnka i zalewam przegotowaną lub mineralną wodą. Odstawiam na noc.
2. Rano podgrzewam garnek tak, aby wiórki z wodą były dobrze ciepłe, tak mniej więcej do 60 stopni, czyli na tyle ciepło aby parzyło w palce.
3. Masę miksuję blenderem przez kilka minut.
4. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce. Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką.