Kuchnia

Kulinaria

Placuszki kukurydziano- migdałowe z jabłkiem

Składniki:
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1, 5 szklanki mąki kukurydzianej
- 50 g płatków migdałów
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 duże jabłko
- szczypta soli
- 3 łyżki oleju

Przygotowanie:
do miski wlać mleko, dodac jajko, szczyptę soli i dokladnie ze sobą wymieszać, dodać mąkę, cukier waniliowy i ponownie wymieszać - używam do tego rózgi
następnie dodajemy olej, płatki migdałów i ścieramy umyte, obrane jabłko
rozgrzewamy patelnię i wykladamy po łyżce tworząc małe placuszki
smażymy na złoty kolor około 1-1,5 minuty z każdej strony na średnim palniku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation