Kuchnia

NA SŁODKO

Rabarbar i jabłko zapiekane pod kruszonka /1 porcja/:

1/2 jabłka
długa łodyga rabarbaru
1 łyżka cukru + 1 łyżeczka (użyłam brązowego)
2 płaskie łyżki mąki (użyłam pełnoziarnistej)
łyżka płatków owsianych
płaska łyżka masła
kilka orzechów nerkowca

Jabłko pokroić w kostkę, a rabarbar w dość grube paski. Wymieszać w misce z łyżeczką cukru i przełożyć do natłuszczonej kokilki.
W osobnym naczyniu połączyć masło z łyżką cukru, mąką i płatkami owsianymi. Palcami utworzyć okruszki i posypać nimi owoce w kokilce. Na koniec ułożyć nerkowce.
Piec przez około 20 minut w 200 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation