Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

MojeTworyPrzetwory: Czas na ogórki małosolne!

Składniki:

1/2 kg ogórków
1 l wody
1 łyżka soli kamiennej
liście chrzanu
korzeń chrzanu
koper
ząbki czosnku


Przygotowanie:

zagotować wodę z solą, dokładnie wymieszać, żeby sól się rozpuściła
umyć ogórki i wszystkie dodatki: chrzan, koper, liście chrzanu, czosnek obrać
na dnia naczynia, ja zazwyczaj używam takiej szklanej donicy - ułożyć liście chrzanu i cały koper
na to poukładać umyte ogórki, pomiędzy które powkładać czosnek i korzen chrzanu
zalać ogórki - ja zalewam taką gorącą zalewą, czymś docisnąć, żeby były zanurzone w zalewie (nie pokazałam tego na zdjęciu, bo szukałam mojego talerzyka do zadań specjalnych).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation