Kuchnia

Słodka rozkosz

Lody czekoladowo-karmelowe z kawałkami czekolady i karmelu

2/3 szklanki kremówki
120g (prawie cała tubka) mleka czekoladowego zagęszczonego słodzonego
30g sosu karmelowego (klik)

kawałki karmelu (wyjdzie Wam ich więcej niż potrzebujemy, ale przydadzą się):
1/2 szklanki cukru
łyżka wody

30g czekolady gorzkiej

Cukier gotuj z wodą w garnuszku, najlepiej z podwójnym dnem. Gdy syrop stanie się brązowy, przelej go i rozsmaruj na folii aluminiowej. Po kilku minutach zastygnie, wtedy go połam na malutki kawałeczki (ja to zrobiłam tłuczkiem do mięsa).
Kremówkę ubij na sztywno, połącz z mlekiem, sosem karmelowym, 1/3 ilości kawałków karmelu i startą czekoladą. Wstaw do zamrażarki na 2-3 godziny i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation