Kuchnia

słodkości

Ślimaki twarogowe

Składniki
10-15 dag twarogu
1 jajko całe
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki oliwy
30 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
powidła śliwkowe kwaśne
orzechy włoskie


Przygotowanie
Rozdrobnić twaróg, dodać do niego oliwę, cukier, jajko. Zmiksować mikserem lub trzepaczką, aby wszystkie składniki się połączyły. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto, Rozwałkować cienko ciasto, posmarować powidłami, posypać drobno posiekanymi orzechami, zwinąć w rulon. Pokroić rulon na paski o szerokości około 2-3 cm. Piec 20 minut w temperaturze 220 C. Proste i pyszne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation