Kuchnia

Przepisy

Zupa pieczarkowo – kalafiorowa



SKŁADNIKI:

pieczarki - 40 dekagramów
mąka pszenna - 2 dekagramy
Kremowa zupa pieczarkowa
Knorr
tłuszcz do smażenia
kalafior - 20 dekagramów
natka pietruszki (posiekana)
Bulion na włoszczyźnie Knorr -
1 sztuka
ocet
groszek konserwowy - 10
dekagramów
pieprz
śmietana - 0.5 szklanki



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Kalafiora umyj i namocz kilka minut w wodzie z octem. Następnie podziel na różyczki i dodaj do wywaru z wody z 1,5 l i kostki bulionowej Knorr. Ugotuj.

2. Pieczarki oczyść i opłucz. Pokrój w paski i usmaż.

3. Dodaj do kalafiora razem z groszkiem konserwowym i śmietaną wymieszaną z mąką.

4. Zupę pieczarkowa Knorr rozprowadź w zimnej wodzie i dodaj do garnka. Gotuj 10 minut i dopraw do smaku pieprzem. Zupę pieczarkowo - kalafiorową podawaj posypaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation