Kuchnia

Kuchnia

Makaron muszle nadziewany pieczarkami

● 18 sztuk makaronu duże muszle
● olej
● cebula
● 10 dag masła
● 20 dag pieczarek
● 25 dag twarogu
● po 2 łyczki posiekanej natki i bazylii
● pieprz
● sól

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżką oleju, przelej zimną wodą, odcedź, osusz na ściereczce. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach masła, dodaj oczyszczone i poszatkowane pieczarki, smaż, aż odparuje woda. Zdejmij z ognia, dodaj rozgnieciony ser, natkę, bazylie, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Farszem napełnij muszle, ułóż je w grubo posmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu, skrop reszta rozpuszczonego masła. Możesz posypać je startym żółtym serem. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C. Podawaj posypane posiekaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation