Kuchnia

słodkości

Ciasto kruche:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
100g. smalcu
250g. margaryny
4 jajka
3 łyżki gęstej śmietany
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:
1kg. białego półtłustego sera
250g. margaryny
11/2 szklanka cukru
1 op. cukru waniliowego (16g.)
4 jajka
1 op. budyniu śmietankowego
Ponadto:
1 puszka brzoskwiń
folia aluminiowa
tłuszcz do wysmarowania blaszki
bułka tarta do obsypania formy


Sposób przyrządzenia:

Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść ciasto.
1/3 część ciastaowinąć folią i zamrozić.
Pozostałe ciasto włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem.
Dodać margarynę, budyń, utrzeć.
Dodać ubitą piane z białek, wymieszać.
Sernik biało-czarny:
Ciasto z lodówki rozwałkować i włożyć na natłuszczoną, obsypaną bułką blachę.
Wyłożyć osączone, pokrojone brzoskwinie i masę serową.
Ciasto z zamrażalnika zetrzeć, posypać mase.
Piec 50 minut w temp. 170oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation