Kuchnia

Kulinaria

Kuchnia w zieleni:
Składniki:

ok. 500 g młodych malutkich ziemniaczków
1 cukinia
1 papryka
2 cebule
pomidorki koktajlowe
oliwa z oliwek
sól, świeżo mielony pieprz
świeży tymianek
świeże oregano
słodka mielona papryka
2 ząbki czosnki


Ziemniaczki oczyszczamy, cukinię i cebulę kroimy na plastry, paprykę na dosyć duże kawałki. Pomiodorki dzielimy na płówki. Warzywa wkładamy do misy, polewamy oliwą z oliwek, przyprawiamy i mieszamy, tak, aby każdy był ładnie oblepiony oliwą i przyprawami.
Warzywa układamy w formie do zapiekania, wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 200 stopni ok. 50 min. (wszystko zależy od tego, jak dużych ziemniaczków użyjemy).


Pomidorki można też przyrządzić osobno, układając je na papierze do pieczenia, polewając oliwą, przyprawiając przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, świeżo mielonym pieprzem oraz układając na nich gałązki tymianku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation