Kuchnia

pyszności1

557. Frittata z grzybamiSKŁADNIKI: 50 dag mieszanych grzybów, 1 papryka, 1 cebula, 1 mały seler, 1 - 2 ząbki czosnku, 5 jajek, 4 łyżki startego żółtego sera, olej, sól, mielony pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Grzyby opłukać i pokroić. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, podsmażyć cebulę z czosnkiem i grzybami, a następnie dusić pod przykryciem około 30 minut. Seler umyć, ugotować na półtwardo, obrać i pokroić w kostkę. Jajka wbić do miski, wsypać ser, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Do grzybów dodać pokrojoną paprykę, seler i smażyć 3 minuty. Zalać masą jajeczną. Smażyć na małym ogniu unosząc brzegi friatty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation