Kuchnia

Dania główne

Kapusta na ciepło z ciecierzycą i grzybami
Porcje : 6 osób
czas przygotowania z namaczaniem 7 h

Składniki:
1000g kiszonej kapusty
60 g suszonych grzybów
250g cebuli
300g ciecierzycy z zalewy
4 łyżki kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią, sól pieprz
1/2 łyżeczki mielonego kminku
1/2 łyżeczki mielonego ziela ang.
1 listek laurowy

Wykonanie:
Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez noc. rano gotujemy je przez 20 min, po czym oddcedzamy i drobno kroimy. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na 2 łyżkach oleju, następnie dodajemy do niej grzyby, kapustę, ciecierzycę wraz z zalewą. Wszystko przyprawiamy i dusimy na małym ogniu przez 30 min. Na koniec dodajemy 2 pozostałe łyżki oleju i mieszamy.
Porada: nie wylewajmy wody w której moczyły sie grzyby. Jeśli kapusta wyda się zbyt sucha w trakcie duszenia możemy ją podlać wodą z grzybów.
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/12/kapusta-na-ciepo-z-ciecierzyca-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation