Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

KIEŁBASA PIECZONA W KOCIOŁKU Z ZIEMNIAKAMI I PIECZARKAMI

- 30 małych ziemniaków
- 30 małych pieczarek
- 5 kiełbas śląskich (oczywiście może być więcej)
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
- 2 cebule czerwone, ale mogą być też zwykłe
- 5 ząbków czosnku
- vegeta
- pieprz
- majeranek
- smalec
- liście kapusty
- przyprawa do ziemniaków

Ziemniaki najlepiej żeby naprawdę były małe to wtedy można je przekroic tylko na pół, ale jak są średnie to pokroić w ćwiartki. Pieczarki przekroić na cztery części, papryki w paski,cebule w krążki, czosnek w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać z vegetą,pieprzem,przyprawą do ziemniaków i majerankiem według uznania.Ja lubię doprawione , więc sporo sypałam przypraw. Żeliwny kociołek wysmarować smalcem i wyłożyć liśćmi kapusty. Wszystkie składniki wymieszać razem i wrzucić do kociołka. Na rozpalone ognisko postawić kociołek i prażyć wszystko 50 minut.
Finał był rewelacyjny
Smacznego...;0)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation